4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:39
No menu items!

Reacţia EMOȚIONANTĂ a copiilor din Zambia când beau, pentru prima dată, apă curată – VIDEO

spot_img

Numărul copiilor care se îmbolnăvesc din cauza apei îl depășește pe cel al bolnavilor de HIV și malarie la un loc

Zambia- copii1111

Imaginează-ți cum ar fi ca să mergi pe jos, prin junglă, 2 kilometri, pentru a aduce apă curată pentru tine și pentru familia ta. Unii copii fac acest lucru chiar și de trei ori pe zi.

Este ceva obișnuit pentru mulți copii din Zambia să parcurgă kilometri întregi pentru a aduce apă acasă. Din cauza igienei precare și a apei de proastă calitate, aproximativ 1600 de copii se îmbolnăvesc zilnic, iar mulți dintre ei mor, scrie Yahoo Celebrity.

Numărul copiilor care se îmbolnăvesc din cauza apei este mai mare decât cel al bolnavilor de HIV și malarie la un loc.

World Vision Water este un proiect de amploare care are ca scop ajutorarea copiilor care nu au acces la apă potabilă. Atunci când într-un sătuc din Zambia a fost adusă pentru prima dată apă potabilă, reacțiia copiilor a fost de nedescris.

Violet, unul dintre copii, își spune povestea scurtă, dar atât de emoționantă. De trei ori pe zi, merge să aducă apă pentru ea, pentru sora și bunica lor. Primul drum îl parcurge înainte de răsăritul soarelui. În timp ce merge să aducă apă, se gândește cum ar fi să meargă la școală și să învețe, pentru un viitor mai bun. Violet visează să fie doctor.

Atunci când vede pentru prima dată apă potabilă, acest copil reacționează de parcă ar vedea cel mai de preț lucru din lume. Și, într-adevăr, chiar este cel mai de preț lucru, deoarece nu se va mai îmbolnăvi ca până acum.

În următorul an, World Vision va urmări povestea acestor copii, pentru a vedea cum se schimbă viața celor care au acces la apă potabilă.

C.A.