21.6 C
București
luni, 29 mai 2023 - 22:36
No menu items!

Rețineri într-un dosar de evaziune cu carne

spot_img

Prejudiciul estimat de anchetatori în dosar se ridică la 1,5 milioane de euro

carne confiscata

Cinci persoane au fost reţinute, miercuri dimineața, în urma unor percheziţii la magazine şi carmangerii din Capitală, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală din vânzarea la negru a unor cantităţi de carne care ar fi trebuit să ajungă la hipermarketuri. Prejudiciul estimat de anchetatori în cauză se ridică la 1,5 milioane euro.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 6 au făcut, marţi seară, şapte percheziţii şi au pus în aplicare 15 mandate de aducere, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt vizaţi şi angajaţi ai unei reţele de hipermarketuri.

Cele 15 persoane au fost audiate de anchetatori în noaptea de marţi spre miercuri, cinci dintre acestea fiind reţinute. În cazul altor patru a fost luată măsura controlului judiciar.

Surse judiciare au precizat că reprezentanţi ai unei firme care transporta carne la o reţea de supermarketuri ar fi făcut o înţelegere cu angajaţii magazinelor şi le-ar fi predat la livrare doar 75 la sută din marfă. Restul de 25 la sută din cantitatea de carne care trebuia livrată rămânea în maşinile de transport şi era vândută la un preţ mai bun altor clienţi.

Astfel, reţeaua de hipermarketuri ar fi fost prejudiciată cu peste un milion de euro, iar bugetul de stat cu 400.000 de euro, ca urmare a evaziunii fiscale produse prin vânzarea cărnii la negru, susțin polițiștii.

Ancheta în acest caz a început după ce patronul firmei de distribuţie a cărnii a anunţat poliţia că are suspiciuni privind comiterea de infracţiuni. Gruparea era coordonată de patronul societăţii de transport, spun anchetatorii.

R.D.