16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 23:18

Rețineri în dosarul delapidării SIF Banat – Crișana și SIF Muntenia

spot_img

Cei cinci reținuți vor fi prezentanți marți instanței cu propunerea de arestare preventivă

DIICOT Sigla_SZ

Şeful SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu (soțul cântăreței Cristina Rus), dar și Nicolae Mergeani, de la SIF Muntenia, Najib El Lakis, de la SIF Banat-Crişana, şi alte două persoane au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, în dosarul privind manipularea pieţei de capitalei şi delapidarea societăţilor de investiţii financiare.

Anchetatorii au emis cele cinci ordonanţe de reţinere, după ce au audiat 25 de persoane suspectate că ar fi delapidat patrimoniul SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), de unde ar fi transferat bani prin intermediul unor offshore-uri, dar şi că s-ar fi implicat în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Astfel, procurorii i-au reţinut pe Dragoş Bîlteanu – preşedinte al Consiliului şi director general al SIF Banat-Crişana, Najib El Lakis – membru în Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana, pe Adrian Victor Prodan şi pe avocatul Nicolae Mergeani – membri în Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, dar și pe Stere Gardan. Avocatul Nicolae Mergeani este cercetat pentru spălare de bani și în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în care au fost arestați Viorel și Andrei Hrebenciuc.

Cei cinci urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.