23.9 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 22:53
No menu items!

Rețeaua care oferă acces gratuit WiFi în întreaga lume a ajuns în România. Vezi ce companie oferă acest serviciu

spot_img

Opțiunea Fon se bazează pe un sistem de partajare a tehnologiei

wifi

Compania Romtelecom a anunțat că a inclus în oferta sa pentru clienții de Internet accesul gratuit la peste 13 milioane puncte de acces WiFi din întreaga lume, prin opțiunea Fon, fără nici un cost suplimentar. Pentru a beneficia de acces, clienții trebuie să permită, la rândul lor, acces la propria conexiune WiFi Romtelecom.

Opțiunea Fon poate fi activată la cerere și pentru clienții existenți ai companiei și este disponibilă pentru abonații Romtelecom ce dețin un router Huawei HG 658, care permite partajarea accesului la propria conexiune WiFi de acasă.

Mathias Hannel, director executiv în cadrul Romtelecom şi Cosmote România, a afirmat că opțiunea Fon este o alternativă accesibilă pentru toți clienții companiei care au nevoie de acces online în călătoriile lor prin țară sau în afara ei.

”Cu alte cuvinte, un client care oferă acces altor utilizatori la propria conexiune de Internet de acasă va avea acces, la rândul său, la Internetul fix pus la dispoziție de alte persoane din comunitatea Fon”, a declarat Hannel.

Opțiunea Fon permite navigarea pe Internet de pe orice dispozitiv (laptop/smartphone/tabletă) în cele peste 13 milioane de locații din întreaga lume. Datele de acces sunt disponibile pentru utilizatori, după ce aceștia își dau acceptul pentru deschiderea accesului la propria conexiune.

Internetul în rețeaua Fon poate fi accesat cu orice dispozitiv conectat la FonSpot prin WiFi, prin deschiderea browser-ului și introducerea datelor personale de autentificare. Utilizatorii de smartphone sau tabletă au la dispoziție aplicația gratuită Fon. De fiecare dată când aplicația va detecta un FonSpot, aceasta va conecta automat clientul la internet, se arată într-un comunicat al companiei.

Acționarii Romtelecom sunt grupul elen OTE – 54,01% și statul român – 44,99%. Grupul german Deutsche Telekom deține 40% din OTE Group.

V.B.