1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 12:14
No menu items!

Rețea specializată în fraude bancare în SUA, destructurată în România. Fiica unui polițist – printre suspecți

spot_img

Zeci de percheziții sunt derulate, simultan, în trei județe, la membrii rețelei

card_POS

Un număr de 21 de percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în judeţele Mehedinţi, Timiş, Arad şi Hunedoara, la locuinţele membrilor unei grupări specializate în fraude bancare pe teritoriul SUA, prin clonarea de carduri.

Surse judiciare au precizat că, din cele 21 de percheziţii, 14 se desfăşoară în Drobeta Turnu Severin şi în satul Dedoviţa din comuna Cerneţi (judeţul Mehedinţi). Celelalte şapte au loc în judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara. Anchetatorii susțin că liderii grupării sunt din Drobeta Turnu Severin și ar fi coordonat operaţiunile de imprimare a datelor de pe aproximativ 6.000 de carduri bancare din SUA. Aceștia au folosit un soft special creat și au copiat datele de pe cardurile respective din POS-uri de la diferite restaurante şi benzinării din SUA.

Cei care mergeau la bancomate să scoată banii de pe cardurile falsificate primeau un comision de 40% din suma extrasă, care de cele mai multe ori nu depăşea 1.000 de euro.

Potrivit surselor citate, printre suspecții care urmează să fie audiați de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Timiș, care coordonează operațiunea, este şi fiica unui fost ofiţer de la Serviciul de Investigare a Fraundelor al Inspectoratului de Poliţie al Județului Mehedinţi.

R.D.