10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 12:37
No menu items!

Rețea de proxeneți, destructurată în Franța și România

spot_img

O reţea de presupuşi proxeneţi, care constrângea tinere românce să se prostitueze pe un drum din centrul Franţei, a fost destructurată cu arestări în Franţa şi România, a anunţat luni o sursă din cadrul poliţiei. În Franţa, un bărbat încarcerat într-un alt dosar la Bourges a fost reţinut la 6 decembrie împreună cu o tânără acuzată că a supravegheat alte prostituate în numele proxeneţilor.

Simultan au avut loc arestări în România în prezenţa anchetatorilor francezi, alţi patru presupuşi proxeneţi fiind închişi în aşteptarea transferului lor în Franţa, în virtutea unui mandat de arestare european. Printre aceştia figurează o femeie care apare ca fiind şefa organizaţiei, pe care o conducea împreună cu membrii familiei.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, această „matroană” deţinea o „porţiune de drum” pe drumul naţional 7 în Loiret (centru), prostituatele fiind nevoite să îi dea toate câştigurile lor şi muncind sub supravegherea unor femei. Bărbatul încarcerat la Bourges a pus în funcţiune propria reţea, aducând femei pe care le forţa să îi ramburseze o „datorie de 5.000 de euro”, a precizat sursa citată.

Poliţia din Nisa (sud-est) a anihilat deja de săptămâna trecută o reţea condusă din România. O alta a fost anihilată la sfârşitul lui noiembrie, în nord. De mai mulţi ani, zeci de tinere – dintre care numeroase străine, în special bulgare şi românce, victime ale reţelelor – se prostituează în zonele rurale de-a lungul drumului naţional 7, care leagă Parisul de sud-estul Franţei.

D.M.