35.7 C
București
vineri, 30 iulie 2021 - 17:24

Rețea de firme care vindea ilegal tablete și smartphone-uri

spot_img

Inspectorii antifraudă fiscală au identificat și stabilit un prejudiciu de peste 1,37 milioane euro, reprezentând taxa pe valoarea adaugată aferentă vânzării on-line de telefoane mobile inteligente și tablete de ultimă generație

smart pagina vanzari

Verificările au fost începute în ianuarie 2014, și au dus la descoperirea unui lanț de firme organizate pe două niveluri distincte, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Primul palier, constituit din societățile prin care produsele electronice, achiziționate în principal din Germania, erau introduse în Romania fără a fi declarate în acte și fără a se plăti taxele și impozitele datorate.

Firmele erau frecvent înlocuite cu unele nou înființate pe numele a diverse persoane fizice cu situatie materială precară, inclusiv a unei persoane aflate la închisoare.

Al doilea palier era format din firmele specializate în comerțul on-line cu telefoane mobile și tablete, prin care erau distribuite electronicele pe piața românească.

Cele 6 persoane învinuite că au organizat si derulat activitățile respective au primit mandate de arestare pentru 30 de zile.

S.M.