4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 23:23
No menu items!

Rețea de droguri din care făceau parte și români, destructurată

spot_img

retea droguri

Poliţia spaniolă a anunţat vineri destructurarea unei reţele de trafic de droguri între Maroc şi Spania, suspecții arestați fiind de cetăţenie spaniolă, marocană, olandeză, britanică, rusă, germană şi română.

Rețeaua a fost sub observația organelor poliției mai bine de un an, fiind bănuită că a distribuit droguri în Spania, Regatul Unit, Olanda, Franţa, Germania şi Italia, permițând astfel interpelarea a 51 de persoane, inclusiv români, şi capturarea a 1,6 tone de haşiş.
De asemenea, au mai fost descoperite 40 kg de marijuana, patru ambarcaţiuni şi 20 de vehicule.

Ancheta poliției a demarat în august 2011, când au fost identificate activităţi dubioase în localitatea Torrevieja, în regiunea Alicante, în sud-estul Spaniei.

Fiind ”foarte bine organizată”, rețeaua ”transporta drogurile la bordul unor ambarcaţiuni care veneau din Maroc şi le debarca pe plajele litoralului spaniol, sau le transfera pe alte ambarcaţiuni mai mari pentru a continua călătoria către alte ţări din Uniunea Europeană’‘, se menționează într-un comunicat al poliției.

Potrivit comunicatului poliţiei, se pare că suspecţii îşi luaseră ”măsuri extreme de siguranţă pentru a nu fi reperaţi, schimbând domiciliul şi utilizând diferite mijloace de transport”, unii dintre ei se stabiliseră în Spania, iar alții în Maroc, ”garantând astfel logistica necesară succesului operaţiunilor”.

Marfa descărcată de pe vapoare era depozitată în Spania, ulterior fiind transportată pe cale rutieră.