7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 4:35

Reţinut de oamenii legii după ce a cerut taxă de protecţie pentru o rută de maxi- taxi

spot_img

Reţinut de oamenii legii după ce a cerut taxă de protecţie pentru o rută de maxi- taxi
foto: yupi.md

Un bărbat de 30 de ani a fost prins de poliţiştii Sectorului 2 imediat după ce încasase ca “taxă de protecţie “ suma de 1.000 de lei.

 Bucureşteanul ,reţinut acum pentru 24 de ore, ceruse banii de la un şofer de maxi-taxi pentru a-l lăsa să circule în apropierea autogării Basarab.

 Poliţiştii sectorului 2 au fost sesizaţi la sfârşitul lunii aprilie de către şoferul microbuzului. Acesta le-a spus oamenilor legii că bărbatul de 30 de ani i-a solicitat în repetate rânduri diverse sume de bani pentru a-i permite să efectueze liniştit cursele de maxi -taxi.

 Odată intraţi pe fir, poliţiştii au organizat un flagrant şi  astfel suspectul a fost prins în timp ce încasa suma de 1.000 de lei.  Cercetările făcute de judiciariştii bucureşteni au scos însă la iveală că bărbatul nu era la prima faptă de acest fel.  În ultimele 6 luni el ar fi primit , cu titlul de “taxă de protecţie” , sume cuprinse între 400 şi 3.600 de lei lunar.

 Acuzat acum de şantaj, bărbatul a fost reţinut şi urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Gabriela Ghitcuță