14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 15:53

Răzvan Sava ignoră problemele care țin de Primăria Capitalei în sectorul 4, unde vrea să candideze

spot_img

Campania electorală nu a început și nici măcar candidații pentru primăriile de sectoare nu au fost stabiliți oficial de partide, însă unii dintre potențialii competitori dovedesc că nu au nicio viziune administrativă, iar mesajele lor sunt pur populiste, nesusținute de niciun argument.

Este și cazul sectorului 4, unde fostul deputat PDL Marius Rogin, a intrat în cursa internă din PNL pentru candidatura la primărie, împotriva colegului său, Răzvan Sava, primarul general interimar.

Marius Rogin anunță pe pagina sa de Facebook că a „descoperit un edificiu uitat de lume în mijlocul sectorului 4”, lăsat în paragină. Este vorba despre amfiteatrul din Parcul Orășelul Copiilor, dar ceea ce nu a descoperit încă fostul deputat este că acest edificiu nu se află în administrarea Primăriei Sectorului 4, ci a Primăriei Capitalei, conduse acum, temporar, de colegul său, Răzvan Sava. „Dacă aparţine de vreo instituţie publică este ruşine că a ajuns în asemenea hal”, spune Marius Rogin, pe bună dreptate.

Amfiteatru_Parcul Copiilor

La fel de ignorat în sectorul 4 rămâne în continuare traficul sufocant de la Piața Sudului, lucrare plătită din bani publici tot de Primăria Capitalei, dar întârziată cu mult peste termenul prevăzut în contract. Deși actualul primar interimar al sectorului, Daniel Băluță, i-a propus o întâlnire de lucru lui Răzvan Sava, pentru a-i prezenta soluțiie de decongestionare a zonei, primarul interimar a anulat întrevederea confirmată chiar de reprezentanți ai Primăriei Capitalei, arătând cât de mult îi pasă de cetățenii sectorului 4. Mai ales că există o soluție la îndemână pentru fluidizarea traficului, de altfel singura și cea mai bună soluție – folosirea străzii Cărăruia pentru a prelua afluxul de mașini de pe Șoseaua Olteniței direct spre Bulevardul Văcărești.

Dacă de confortul cetățenilor din sectorul 4 nu este preocupat la fel de mult cum este de campania electorală, se pare că primarul general interimar nu este interesat nici de siguranța celor cărora le-ar cere voturile. Spre exemplu, un imobil din zona istorică 11 iunie mai are puțin și se prăbușește, dar, până atunci, pune în pericol viețile pietonilor. Ieri, bucăți mari de tencuială au căzut din fațada acestei clădiri, aflate pe lista monumentelor istorice, în administrarea Comisiei pentru monumente din cadrul Primăriei Capitalei. Lucrările de reabilitare țin exclusiv de instituția condusă temporar de Răzvan Sava.

casa_sector 4 (2) casa_monument_sector 4

Olimpia Diaconiuc