16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:16
No menu items!

Razii de amploare în 10 penitenciare. Ce s-a găsit la unii deținuți – droguri, mii de euro, telefoane mobile

spot_img

10 penitenciare din țară au fost ținta unor razii de amploare ale poliției și procurorilor DIICOT. Unii deținuți aveau coli A4 impregnate cu substanțe cu efect psihoactiv, precum și formulare tipizate pentru transferul sumelor de bani obținute din vânzarea drogurilor. Autoritățile au confiscat peste 20.000 de lei și 7.350 de euro de la unii deținuți.

Raziile au vizat penitenciarele Bacău, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galaţi, Gherla, Oradea, Brăila, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Poarta Albă, dar și domiciliile unor suspecți din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Brăila, și din municipiile Bacău, Piatra Neamț și Roman, care le triimiteau deținuților droguri, pentru a le vinde în închisoare.

Procurorii spun că substanțele psihotrope și drogurile erau impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar. Odată introduse în spaţiile de detenţie, scrisorile erau porţionate şi apoi vândute deţinuţilor.

„Pe parcursul perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe sume în lei și valută (peste 20.000 lei și 7350 euro), telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanțe cu efect psihoactiv, precum și formulare tipizate pentru transfer sume de bani”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Șase inculpați au fost reținuți, dar propunerea de arestare va fi ăcută pentru 8 persoane, 2 dintre ele fiind arestate deja, în alte cauze.

M. Nedelcu