10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 5:31

Razie la taximetriști. Ce au descoperit RAR și Brigada Rutieră

spot_img

Polițiștii bucureșteni și inspectorii Registrului Auto Român au făcut o razie printre taximetriști, pentru a verifica starea tehnică a mașinilor și legalitatea documentelor de transport. În urma verificărilor, au fost aplicate amenzi de 45.000 lei, a fost întocmit dosar penal pentru consum de alcool la volan și au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare.

Razia a avut loc timp de trei nopți, între 3–5 iulie, în intervalul orar 22.00-06.00 și au fost controlate toate mașinile care efectuează transport public de persoane în regim de taxi/închiriere.

„Polițiștii rutieri au controlat autovehiculele care efectuează transport public de persoane în regim de taxi/închiriere cu conducător auto, context în care au verificat dacă dețin documentele prevăzute de legislația incidentă domeniului transportului public de persoane în scopul eliminării pirateriei și descurajării practicilor ilicite din acest domeniu. Astfel, au fost controlate peste 250 de autovehicule și au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 45.000 lei. Din totalul sancțiunilor 25 au fost aplicate pentru defecțiuni ale sistemul de evacuare a noxelor, 45 pentru alte defecțiuni tehnice, 21 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și 11 pentru alte abateri de la normele rutiere”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Având în vedere că în ultima perioadă tot mai multe vehicule poluează fonic, urmare modificărilor neomologate aduse sistemului de evacuare al autovehiculelor, în cadrul controalelor efectuate în trafic au fost verificate cu preponderență acest gen de vehicule, mai arată poliția.

În cadrul contralelor, a fost depistat un șofer care, la momentul prelevării analizei, avea o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, a fost reținut, pe parcursul raziei, un permis de conducere pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice majore. De asemenea, au fost depistați 3 conducători auto care efectuau transport contra cost de persoane în regim de taxi fără autorizație valabilă, care s-au ales cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

E. Stan