9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 10:52
No menu items!

Razie de amploare la toate zonele comerciale din portul Constanța

spot_img

Toate transporturile de mărfuri și toate zonele comerciale ale firmelor din portul Constanța sunt controlate, joi, de polițiști.

Ministerul Economiei: Acordurile comerciale între UE și statele Parteneriatului Estic aduc beneficii economiei românești

Acțiunea vizează legalitatea intrărilor și ieșirilor din țară, pentru toate transporturile efectuate de firmele din port. Polițiștii vizează în special transporturile de cereale, dar și celelalte, de produse autohtone – lemn, deșeuri metalice și nemetalice, despre care există informații că au acte ilegale. Acțiunea are loc, concomitent, pe cale rutieră, feroviară și navală.

 Activităţile se desfășoară în puncte de microfiltre, fiind verificată legalitatea documentelor şi a mărfurilor transportate către porţile de acces auto din Portul Constanţa, către ecluzele canalului Dunăre – Marea Neagră şi către triajele CFR din judeţul Constanţa. Echipele de control scanează documentele însoțitoare de transport al mărfurilor ce părăsesc incinta portuară, astfel încât să fie realizată traseologia mărfurilor de la beneficiar (societatea din port) către societățile furnizoare. Această activitate are rolul de a identifica societățile comerciale și persoanele care controlează societățile implicate în activitățile evazioniste.

comunicat IGPR

 De asemenea, polițiștii efectuează verificări directe, pentru a stabili legalitatea operaţiunilor comerciale înscrise în documentele verificate şi a modului de evidenţiere şi declarare a veniturilor realizate.

M.N.