19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 9:19
No menu items!

Razie de amploare în București, în ajun de Paște. Șoferi prinși băuți și drogați

spot_img

Zeci de șoferi au fost amendați, iar unii au rămas fără permise de conducere în urma unei razii care a avut loc pe străzile orașului București, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Acțiunea Poliției Capitalei i-a vizat pe șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În timpul acțiunii au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 11.000 lei și au fost reținute 15 permise de conducere.

Cele mai multe probleme au legătură cu consumul de alcool. Nouă șoferi au rămas fără pemisul de conducere in acest motiv.

În timpul raziei, polițiștii rutieri au constatat și șapte infracțiuni – trei pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, două pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive și alte două pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a condus un autovehicul pe stradă din sectorul 3, sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest s-a stabilit faptul că a consumat Opiu şi Metadonă„, au informat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice, oamenii legii întocmind şi un dosar penal pe numele bărbatului respectiv.