15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:30
No menu items!

Războiul din USR, în prelungiri. Cioloș își acuză colegii de dezinformare

spot_img

Liderul USR Dacian Cioloş a declarat, vineri dimineață, că nu intenţionează să plece din partid şi nici să-şi facă grupuri separate în Parlament sub denumirea PLUS. Cioloș și-a acuzat colegii de răspândirea de ştiri false, însă a admis că la şedinţa de joi seara a liderilor partidului a existat o discuţie pe tema separării grupurilor parlamentare.

„Este o dezinformare. Nu e adevărat, nu plec din partid. Câtă vreme partidul poate evolua şi se poate dezvolta, nu plec. Şi mai bine ar face colegii să se gândească la măsurile de reformă pe care le-am propus, să vină cu amendamente argumentate, sa dezbată conţinutul lor, decat să răspândească ştiri complet false”, a declarat pentru News.ro Dacian Cioloş.
 
Joi seară, în contextul informaţiilor referitoare la programul de reformă lansat în partid de către Dacian Cioloş şi al schimbului de mesaje interne dintre el şi Dan Barna, au circulat informaţii conform cărora actualul lider USR a ameninţat cu demisia, dar şi cu revenirea la varianta PLUS urmată de separarea grupurilor parlamentare USR, dacă programul nu îi este acceptat. Membri ai partidului au vorbit joi seară, în grupurile interne, despre şantaj şi ultimatumuri.
 
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a propus, în şedinţa de joi a partidului, un program politic cu numeroase modificări. Cioloş şi-a anunţat colegii că va supune proiectul votului Biroului Politic în cursul zilei de luni.
 
Ulterior şedinţei, între Dan Barna şi Dacian Cioloş a existat un schimb de mesaje pe grupurile interne. Barna îl acuză pe Cioloş de iresponsabilitate şi că aruncă partidul în aer în lupta pentru putere, în schimb Cioloş afirmă că funcţia de preşedinte al USR este mai degrabă decorativă, iar promisiunea sa a fost de a dezvolta partidul. Cioloş le atrage atenţia colegilor că USR nu este pregătit pentru alegerile din 2024, fiind „departe de a fi un partid capabil de a creşte electoral”.
 
Raluca Dan