18.3 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 12:18
No menu items!

VIDEO. Războiul din Guvern continuă și în Parlament! UDMR îi răspunde lui Sorin Grindeanu: Vicepremierul României a făcut o gafă uriașă

spot_img

George Simion a făcut circ pe holurile Parlamentului cu deputatul UDMR Csoma Botond, pe care l-a chestionat asupra intonării imnului Ținutului secuiesc la un meci al naționale de hochei a României, prilej de scandal între miniștrii PSD și UDMR din coaliția de guvernare. Csoma Botond, la rândul său, l-a criticat pe vicepremierul Sorin Grindeanu, pentru acuzațiile pe care acesta le-a avut la adresa maghiarilor care au acceptat intonarea imnului Ținutului Secuiesc la meciul de hochei al naționalei României cu Ungaria. 

”Vicepremierul României a făcut o gafă uriașă, mă surprinde domnul Grindeanu, a avut o atitudine intolerantă”, a declarat, marți, deputatul UDMR Csoma Botond.

Nu cred că e un lucru deosebit că au cântat imnul Ținutului secuiesc. E parte a identității lor. Nu s-a cântat imnul României pentru că nu a câștigat România. Ținutul Secuiesc face parte din România. Este un simbol al comunității secuiești, parte a identității lor. Sunt anumite cântece regionale care contribuie la identitatea regională a unei comunități etnice. Dacă un etnic maghiar face parte din naționala României nu poate să cânte un imn care contribuie la identitatea lui regională, care nu are nimic împotriva României?”, a mai spus Csoma Botond.

Sorin Grindeanu a cerut ministrului Sportului, care este tot de la UDMR, să ia măsuri, catalogând gestul hocheiștilor ca fiind „Gest infam. Un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România”.

Csoma Botond s-a certat și cu George Simion, președintele AUR, pe holurile Parlamentului, în momentul în care Simion l-a întrebat de ce nu s-a intonat imnul românesc.

M. Nedelcu