9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 3:18

Războiul declarațiilor. Orban și Cîțu au ieșit aproape în același timp în fața jurnaliștilor

spot_img

Sedința BPN a PNL anunțată marți seara a crescut tensiunea între liberali. Președintele PNL Ludovic Orban a susținut o declarație de presă pe holul Parlamentului pentru a lămuri asupra prezenței sale la ședința BPN a PNL unde va fi validat ca ministrul al Finanțelor Dan Vâlceanu, apropiatul premierului Florin Cîțu. În nici două minute, Florin Cîțu a apărut și el în fața jurnaliștilor adunați la Guvern pentru a susține și el un punct de vedere.

Florin Cîțu și Ludovic Orban s-au contrat miercuri pe tema convocării Biroului Politic Național pentru validarea lui Dan Vîlceanu ca propunere a partidului la Ministerul Finanțelor.

Ludovic Orban a declarat miercuri la Parlament că a primit un SMS cu convocarea Biroului Permanent Național. Acesta a fost transmis de secretarul general, Robert Sighiartău. “Nu mi-au fost aduse la cunoștință documentele statutare necesare – numărul de semnături, ordinea de zi – procedura firească”, a spus Ludovic Orban.

”Nu sunt de acord cu afirmațiile că am refuzat să convoc BPN. Dorința mea era să susținem de comun acord un candidat pentru Ministerul Finanțelor, oricum aș fi convocat BPN, pe 23 august expiră interimatul. E o bazaconie că nu am vrut să convoc BPN, eu respect Constituția și legile țării”, a mai spus Orban.

Premierul Florin Cîțu s-a grăbit cu replica.

”A fost informat, i-am spus să convoace BPN, dar nu a convocat. Există în statutul PNL un alt articol care permite membrilor să convoace BPN. Este o interpretare a statutului”, a spus Florin Cîțu.

C.Dumitrescu