Război în PSD. Gabriela Firea și Liviu Pleșoianu, atac dur la Mihai Tudose (stenograme)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și deputatul Liviu Pleșoianu l-au atacat frontal pe premierul Mihai Tudose, într-o discuție între comunicatorii partidului, care a avut loc în seara zilei de 30 noiembrie. Potrivit dcnews.ro, tensiunile au fost generate de declarațiile publice ale premierului care s-a poziționat împotriva organizării Târgului de Crăciun din Piața Victoriei.

Iar poziționarea lui Tudose a umplut  paharul nemulțumirilor din partid. Primul-ministru  este acuzat, cu argumente, că are o agendă proprie, că sabotează Primăria Capitalei și că vrea să preia PSD. 

“Domnule prim-ministru, am memorie bună și au fost și martori la discuțiile noastre…nu e de mirare că nu le mai recunoașteți.”

Potrivit stenogramei discuțiilor, Gabriela Firea i-a reproșat lui Mihai Tudose că o atacă în presă:

Gabriela Firea: Domnule prim-ministru, am memorie bună și au fost și martori la discuțiile noastre…nu e de mirare că nu le mai recunoașteți. Vă descrie întregul caracter și comportament. Primăria Generală nu e în subordinea Guvernului, ca de altfel nicio primărie din țară. Nu aveți de ce să-mi faceți mie sugestii sau recomandări, nici în privat, nici prin presă. Eu răspund în fața legii și a bucureștenilor. Dumneavoastră în fața legii și Parlamentului. Dacă îngrijorarea dv. e una sinceră și onestă privind organizarea festivalului pentru copii și a târgului din Piața Victoriei, m-ați fi sunat să vorbim colegial și nu mi-ați fi dat indicații prețioase prin presă.

“Sunteți în campanie electorală pentru preluarea PSD”

Primarul general i-a amintit premierului momentele în care acesta a susținut mesajele #rezist, în opoziție cu mesajele PSD.

Gabriela Firea: Nu uitați că dv. ați deschis acest conflict. Am tăcut jumătate de an. Jumătate de an în care ați consumat timp și energie pentru a mă bloca, pentru a stopa toate proiectele comune Guvern-Primăria Capitalei. V-ați încălcat propriile promisiuni că veți sprijini proiectele Capitalei României. Noi nu vă cerem bani. Vă solicităm parteneriate legitime. Dl. Iohannis e în campanie electorală pentru prezidențiale, dv. sunteți în campanie electorală pentru preluarea PSD. Nu negați, este inutil, o știu și o simt tot mai mulți colegi. Dumneavoastră sunteți de la Brăila și nu de la Craiova, dvs. nu știți ce este statul paralel, deși nu ați avut curajul să…

“Sunt două echipe în partid: acoperiții și civilii”

În dispută a intervenit Liviu Pleșoianu, care a susținut-o pe Gabriela Firea. Premierul Mihai Tudose încearcă să atenueze tensiunea cu o glumă și face apel la unire (discuția avea loc înainte de 1 Decembrie), dar replica Gabrielei Firea este tranșantă.

Liviu Pleșoianu: Domnule Tudose, nu cred că vreți să vă spun chiar aici ce convingeri am în ceea ce vă privește. Am o singură mare satisfacție: nu v-am votat premier în Parlament. Bine am făcut, îmi vine să mă felicit.

Gabriela Firea: Nu putem fi uniți cu cei care au ordin pe unitate, suntem civili. Și nu ne amuză cumpenele prin care trece echipa noastră.

foto: cotidianul.ro

NICIUN COMENTARIU