12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 13:10

Război în PNL, aripa Muncă. Violeta Alexandru o critică pe Raluca Turcan: „Fără abordări și discursuri sofisticate. La discursuri și planuri suntem toți buni”

spot_img

Relaţia dintre Violeta Alexandru şi Raluca Turcan nu a fost niciodată una foarte bună. Alexandru, fost ministru al Muncii în Guvernul Orban, nu s-a împăcat nici în ziua de azi cu faptul că Raluca Turcan i-a luat locul. Cele două doamne de la Muncă nu ratează nicio ocazie să-şi arunce vorbe grele privind activitatea de la minister, parcă dorind să-şi arate că una a fost mai profesionistă decât alta.

Simţind prăpastia de care se apropie Raluca Turcan, Violeta Alexandru a postat, joi, pe pagina sa de Facebook, o nouă critică:

„O doamnă, o doamnă cu mult bun simț, îmi povestește cum a mers la casa de pensii ca să își plătească biletul de tratament și i s-a cerut… talonul de pensie. Domeniul acesta al muncii/pensiilor/șomajului/prestațiilor sociale, oricât crezi ca le vezi pe toate, este un izvor nesecat de … lucruri originale. Are dreptate doamna. Este de bun simț ceea ce spune. Nu puteau să verifice în sistem, trebuie să vină pensionarul cu talonul la casa de pensii?”

Violeta Alexandru mai scrie că mizează pe schimbarea României prin decizii şi acţiuni care să rezolve direct problemele oamenilor, fie ele mici sau mari. „Totul pleacă de la lucruri mici dar care toate adunate, zi de zi, îți fac viața un calvar. Fără abordări și discursuri sofisticate. La discursuri și planuri suntem toți buni”, a mai scris Violeta Alexandru.

La începutul anului, Raluca Turcan a criticat gestul fostului ministru Violeta Alexandru, care a publicat pe pagina sa de Facebook sporurile bugetarilor, spunând că „le analizez serios, nu heirupist. Pe mine mă revoltă că se vorbeşte de sporuri, de restructurări în perioade dificile. Foarte mulţi au început să vorbească acum când sunt discuţii pe buget”.

Un alt atac al Ralucăi Turcan a venit imediat după preluarea mandatului, atunci când s-a arătat indignată de cum s-au desfăşurat activităţile în minister până la preluarea mandatului. “Ajunsă în mandat am constatat că inclusiv pe partea de pensii s-a făcut foarte puţin. Şi o să vă dau un exemplu concret: ştiţi că li s-a spus celor aproximativ 5 milioane de pensionari că de la 1 septembrie 2021 pensiile vor creşte cu 40%. Aproape că aţi fi crezut că e posibil să se întâmple lucrul acesta. Şi eu am crezut, vă spun cu sinceritate”.

Roxana Toma