RATB: Primul autobuz electric intră de luni în teste

Vehiculele electrice sunt mai scumpe, dar au cheltuieli de întreținere mai mici

sor

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a anunțat că va începe de luni un program de testare a unui autobuz electric, pe linia 104, Pantelimon – Piața Operei, pentru a vedea cum se comportă în condițiile de trafic din Capitală.

Autobuzul SOR EBN 10.5 este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze și autocare din Cehia.

Vehiculul este dotat cu un motor asincron răcit cu lichid, Skoda Electric, instalație electrică Cegelec și acumulatori Winston Battery/Lithium — ion. Are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore și o autonomie maximă de 250 de kilometri.

Testele vor dura două săptămâni.

”În contextul economic actual, în care criza energetică se adâncește tot mai mult, iar poluarea și încălzirea globală devin prioritatea numărul unu pentru noi toți, utilizarea vehiculelor cu tracțiune electrică poate reprezenta o soluție viabilă la aceste probleme, motiv pentru care Primăria Municipiului București a considerat oportună testarea unei noi soluții de transport public în Capitală”, au precizat reprezentanții RATB.

NICIUN COMENTARIU