19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 8:59
No menu items!

RATB delimitează tramvaiele 1 şi 10 de traficul rutier! Când încep lucrările

spot_img

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va începe, în prima decadă a lunii iulie, lucrările de separare a liniilor de tramvai 1 şi 10 de traficul rutier prin montarea de garduri, stâlpişori sau borduri între calea de rulare a tramvaielor şi carosabil, anunţă instituţia.

Potrivit comunicatului RATB, în aceste zile se derulează formalităţile pentru preluarea amplasamentului, urmând ca Regia să înceapă lucrările până pe 10 iulie. Lungimea traseului celor două linii de pe inelul central al oraşului care urmează a fi delimitate este de 21,6 km, din care 19,6 km de traseu va fi delimitat cu gard de protecţie, iar circa 2 km va fi delimitat cu stâlpi flexibili.

Costul total al investiţiei este de 6.281.261 lei, cu TVA inclus. RATB va realiza lucrările în regie proprie pentru două dintre cele patru tronsoane ale traseului, în lungime totală de 8,16 km, din care circa 2 km – stâlpişori. Pentru restul traseului, lucrările vor fi realizate de S.C. Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti S.A.

Traseul liniilor 1 şi 10 asigură preluarea călătorilor din sudul oraşului, la terminalul Romprim, şi transportul acestora pe un traseu circular, care atinge cele mai importante noduri de transport, precum Piaţa Sudului, Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluţiei, Str. Viilor, str. Progresului, Răzoare, Pasaj Basarab, Bd. Nicolae Titulescu, Piaţa Victoriei, Şos. Ştefan cel Mare, Obor, Iancului, Baba Novac, Zona Dristor – Mihai Bravu, Calea Văcăreşti.

Alex Militaru