11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:06
No menu items!

Rata de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în mai multe state europene

spot_img

Rata de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în mai multe state europene. În urmă cu o lună incidența cazurilor de COVID-19 era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind Rusia, Portugalia și Marea Britanie. Acum, în cele mai multe țări rata de infectare este în creștere cu până la 200%.

”În momentul actual, Europa este în creştere a incidenţei, majoritatea ţărilor fiind în creştere cu până la 200%”, indică datele Comitetului de Coordonare a Vaccinării, care prezintă, miercuri, mai multe grafice cu date comparative.

În prima imagine, graficele reprezintă incidenţa numărului de cazuri: diferenţa procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora, de fapt rata de creştere / scădere din 2 în 2 săptămâni.

În ceea ce priveşte semnificaţia culorilor atribuite diverselor state, bleu şi albastru reprezintă stagnare – scădere, iar roz şi roşu reprezintă creştere de până la 200% (roşu închis).

Graficele  reprezintă evoluţia în dinamică a mediei ultimelor 7 zile a numărului de cazuri, normalizată la 1 milion de locuitori.

Creşterea cea mai mare este în Cipru, urmată de UK şi Olanda. În Europa a crescut incidenţa cazurilor de aproximativ 3,4 ori în 19 iulie, comparativ cu o lună în urmă.

                                                                                                                  Adina Silav