9.9 C
București
vineri, 15 octombrie 2021 - 23:29

Rata de infectare Covid, calculată diferit

spot_img

Autoritățile vor modificarea indicatorilor tehnici avuţi în vedere la instituirea carantinei într-o localitate. Decizia finală va fi luată marți.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a declarat, luni, că a avut o şedinţă cu reprezentanţi din mai multe instituţii pentru a discuta despre modificarea indicatorilor tehnici. 

“Am covenit cu toţii că, fiind o infecţie atât de dinamică şi cu modificări atât de mari, datele pe care le folosim necesită periodic o actualizare sau o updatare. Ne-am gândit care ar fi indicatorii de calcul ai grilei de carantinare cei mai sugestivi pentru procesul epidemiologic, astfel încât să ştim că imaginea pe care ei o vor oferi va fi mult mai apropiată de realitate”, a precizat Andreea Moldovan.

Potrivit acesteia, sunt şase indicatori, între care indici de evoluţie, trend, rată de incidenţă, capacitate de testare, număr de cazuri pe unitate teritorială cu focar sau fără focar.

“Ne-am înțeles cu toții că vom face simulări, iar mâine ne vom întâlni să tragem concluzia finală”, a spus Andreea Moldovan.

Secretarul de stat a subliniat că se doreşte și o testare abundentă, tocmai pentru a avea o situaţie cât mai apropiată de realitate.