18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 19:25

Răsturnare de situație în scandul spionării Codruței Kovesi. Israelienii spun că investigau fapte de corupție

spot_img

Compania israeliană de securitate Black Cube, ai cărei angajați au fost arestați de DIICOT pentru spionarea și tentativa de compromitere a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că aceștia se aflau într-o misiune de demascare a unor fapte grave de corupție.

Black Cube a confirmat, miercuri, într-o declarație pentru The Times of Israel, că cei doi angajați au fost arestați. Cu toate acestea compania israeliană neagă că aceștia au comis fapte ilegale și precizează că directorii Zoella și Yanus nu sunt cercetați de procurori.

Compania precizează că angajații săi se aflau în plin proces de investigare a unor presupuse fapte de corupție de la nivelul Guvernului României.

Recent, compania a demarat un proiect în România pentru a colecta dovezi de corupție gravă în Guvernul român și agențiile sale. În timp ce efectuau această muncă, cei doi angajați ai companiei au fost arestați după ce au făcut descoperiri importante. Inutil să mai spunem că toți angajații Black Cube respectă la literă legile locale, iar acuzațiile împotriva celor doi sunt nefondate și neadevărate. Avem încredere totală că adevărul va fi stabilit, iar aceștia vor fi eliberați în condiții de siguranță pentru a se întoarce acasă în zilele următoare

Black Cube

Emanuel Stan