7.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 16:11
No menu items!

Răsturnare de situație în cazul suceveanului venit cu test COVID pozitiv de la Londra. Nu are dosar penal

spot_img

Bărbatul care a ajuns pe aeroportul din Suceava, venind de la Londra, cu test PCR pozitiv pentru COVID, nu are dosar penal. Un alt test rapid făcut în România a ieșit negativ.

Bărbatului i se poate întocmi dosar penal doar dacă se dovedeşte că bărbatul era cu adevărat infectat şi a îmbolnăvit alte persoane din avion sau aeroport, potrivit comisarului-şef Fabian Bădilă, şeful Centrului de Informare şi Relaţii Publice de la Poliţia de Frontieră.

Înainte de a fi izolat, angajaţii Serviciului de Ambulanţă i-au făcut bărbatului un test rapid care a ieşit negativ. Ulterior, i-au recoltat probe pentru un nou test PCR, în funcţie de rezultatul căruia autorităţile vor lua noi decizii.

Suceveanul, în vârstă de 47 de ani, a venit cu avionul de la Londra la Suceava şi a fost depistat infectat cu SARS-CoV-2 de personalul DSP Suceava care făcea triajul epidemiologic al călătorilor.

Bărbatul a încercat să evite trecerea prin triajul epidemiologic, nu a reuşit acest lucru, iar la solicitarea angajaţilor DSP Suceava a prezentat dovada de vaccinare, dar şi testul RT-PCR efectuat înainte de îmbarcare, test care era pozitiv.

„Concomitent, s-a luat măsura identificării persoanelor care au călătorit în imediata apropiere a persoanei infectate, cu ajutorul serviciului de îmbarcare al aeroportului, respectiv 30 de călători. În cel mai scurt timp aceștia vor fi contactați telefonic, în cadrul anchetei epidemiologice pe care Direcția de Sănătate Publică o declanșează în cazul unei persoane infectate cu Sars-Cov-2”, a spus șefa DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad.

                                                                                                                    Adina Silav