17.5 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 12:23

Răspuns OFICIAL al SIE. Generalul Silviu Predoiu se delimitează de scandalul în care este implicat fratele său

Serviciul de Informații Externe (SIE) a transmis, miercuri, Sursa Zilei un răspuns oficial în scandalul provocat de dezvăluirile făcute de site-ul tolo.ro. Potrivit site-ului, numele fratele generalului Silviu Predoiu – Gabriel Predoiu, fost ofițer SRI – apare într-un dosar instrumentat de DIICOT în 2005, care viza o rețea de trafic de minore și proxenetism. 

Generalul Silviu Predoiu se delimitează de scandal. SIE arată că acesta “este responsabil, în plan personal, pentru propriile acțiuni și, în plan instituțional, pentru activitatea SIE.”

Redăm răspunsul transmis de SIE redacției Sursa Zilei: 

Domnul general Silviu Predoiu NU cunoaște niciun fel de elemente despre subiectul menționat și nu a făcut precizările care îi sunt atribuite, afirmațiile ofițerului de comunicare fiind denaturate și reinterpretate. Vă recomandăm să vă adresați DIICOT, singura instituție în măsură să vă ofere date.

Domnul general este responsabil, în plan personal, pentru propriile acțiuni și, în plan instituțional, pentru activitatea SIE.

Biroul de Relații Publice

Potrivit tolo.ro, în 2005 – 2006, Gabriel Predoiu, fratele generalului Silviu Predoiu, ar fi fost recunoscut drept client de către o tânără, victimă a unei reţele de proxeneţi. Fata l-a recunoscut pe acesta de pe o planșă foto și l-a numit, în fața anchetatorilor DIICOT, „Gabi de la SRI”. 

Tolo.ro redă și o discuție telefonică purtată miercuri dimineața cu ofițerul de comunicare al SIE, Lavinia Guzu, care arăta că Gabriel Predoiu s-ar fi aflat în restaurantul “Shanghai” – unde fete minore erau obligate să se prostitueze – “ca ofițer SRI”. 

Raluca Dan