4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 18:08
No menu items!

Rareș Bogdan: „Noi fumăm, nu furăm!”. Cine a fost fotograful de ocazie

spot_img

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, sporește misterul din jurul autorului celebrei fotografii care îl înfățișează pe premier fumând în biroul său din Palatul Victoria, alături de mai mulți membri ai cabinetului. Într-o intervenție pentru Libertatea, acesta insinuează că este un apropiat al premierului, care nu i-a vrut răul. Europarlamentarul scuză comportamentul premierului și dă vina pe nerespectarea măsurilor de securitate din Guvern, deși SPP nu controlează și accesul de la intrarea demnitarilor.

„Marele atac al PSD și USR la Guvernul Orban a fost ca fumează. Noi fumăm, nu furăm, doamnă! Ok, au fumat, nu e în regulă, dar dacă asta e marea problemă a guvernarii e că au fumat în birou de ziua lui?!…”, a afirmat Rareș Bodan, în dialog cu jurnalistul Adriana Nedelea. 

Întrebat dacă autorul fotografiei ar trebui dat afară de la Guvern, europarlamentarul a reacționat. „Nu stiu. Premierul are numele respectiv, mi l-a  zis și mie, dar nu sunt abilitat să-l comunic. Eu nu cred că omul ăla a vrut să facă rău premierului sau miniștrilor. Cred că, în tipicul specific nației asteia, în special în zona dunăreana, a intenționat să se laude. Poate unei prietene… L-am rugat pe Ludovic ca nici macar eu, care sunt vicepreședinte al partidului, să nu am voie să intru cu telefonul în Guvern. Așa cum nici la Cotroceni nu se intră. Sa le pună unde vor, în cutie, în pantofi, într-un coș, nu e normal să intri cu telefonul într-un loc din care se conduce Romania. Nu o să-i mai lase cu telefonul”, a continuat Rareș Bogdan, la scurt timp după ce a explicat că a vorbit zilnic, de două-trei ori pe zi cu premierul, chiar și după apariția imaginii controversate.

„Vom crește pensiile și vom dubla și alocatiile”, a replicat politicianul, apărând absența publică a premierului după apariția fotografiei în care fumează alături de miniștrii săi, unii consumând băuturi alcoolice.

„Se lucrează la măsuri economice. Nu consumă nimeni bauturi în incinta Guvernului. În astea trei luni de zile oamenii au muncit din plin. Faptul că nu am avut o explozie a acestor cazuri de Covid-19 în Romania s-a datorat exclusiv măsurilor luate de acest executiv, sub supravegherea președintelui”, i-a lăudat Rareș Bogdan.