3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 8:11

Rareș Bogdan îl contrazice pe Ludovic Orban în privința alegerilor locale: „Mă îndoiesc!”

spot_img

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că sunt șanse foarte mici ca alegerile locale din septembrie să aibă loc. Bogdan crede că efectele la care s-ar ajunge dacă alegerile ar fi organizate ar pune populația într-un pericol mult prea mare.

Declarația lui Rareș Bogdan vine în contradicție poziția premierului Ludovic Orban, care spunea că este prematur să discutăm de anularea alegerilor.

„Niciodată n-am să spun direct numai și numai adevărul: așa cum evoluează lucrurile de o săptămână mă îndoiesc că o să putem organiza alegeri. Lucrurile nu sunt deloc de neglijat și trebuie analizate foarte serios”, a spus Rareș Bogdan la Digi24.

Ba mai mult, europarlamentarul își îndeamnă colegii din Constanța să ia măsuri aspre împotriva patronilor de restaurante, cluburi și terase care nu respectă legea: ridicarea autorizațiilor de funcționare și întocmirea dosarelor penale.

Ce se întâmplă pe litoral e inadmisibil. Nu înțeleg de ce colegii mei nu ridică autorizațiile de funcționare. Cred că nu merită să riscăm și să infectăm oamenii care ajung în zone extrem de aglomerate, iar apoi se întorc acasă; avem cazul de la Giurgiu. E păcat să ne batem joc de restricțiile impuse. E clar: va trebui să impunem ca masa să fie obligatorie în anumite spații. Dar și să ne gândim dacă nu cumva să izolăm alte zone. Sunt convins că colegii mei din Guvern se gândesc la acest lucru. Sper ca ideea cu masca să nu fie o glumă. În Italia ești amendat dacă nu ai mască. Acolo unde sunt grupuri de oameni în cluburi nu trebuie să ne certăm cu cetățenii. Autoritățiile trebuie să ia măsuri dure. Ar trebui să se ceară ridicarea autorizațiilor și imediat să li se facă dosare penale”, a spus Rareș Bogdan la Digi24.

Ludovic Orban, pe dos

„E prematur să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Vom face o evaluare epidemiologică a fiecărei activităţi în campania electorală. Se poate face campanie în spaţii deschise, pe media, online. Se pot organiza secţiile de votare şi procesul de votare, astfel încât să nu existe riscurile răspândirii virusului. Deocamdată, la acest număr de cazuri noi, nu se pune problema să amânăm alegerile locale”, a afirmat Ludovic Orban, joi, în timpul unei vizite de lucru la Constanţa.