26.1 C
București
miercuri, 17 august 2022 - 0:47
No menu items!

Rareș Mănescu, atenție! Cad fațadele blocurilor din sectorul 6!

spot_img

Pericol public în sectorul 6, unde mai multe fațade vechi ale blocurilor au început să se prăbușească

fatada bloc vechifoto: Ștefan Florescu, facebook

Faţada unui bloc de pe strada Poiana Mare din sectorul 6 al Capitalei s-a desprins, cu tot cu tencuială, de mai bine de două săptămâni. Bucata abia se mai ține într-un colț și se poate prăbuși, în orice moment, peste trecători.

Oamenii din zonă spun că nu își mai lasă copiii să se joace în fața blocului și se feresc cât pot să treacă pe lângă zidurile imobilului. Ei au reclamat la primăria sectorului 6 că fațada s-a desprins, dar nimeni din administrație nu a venit să ia vreo măsură.

Nici angajații ADP sector 6, al cărei sediu se află la mică distanță de zona respectivă, nu au venit să ridice bucățile deja căzute sau să le despindă pe cele care stau să cadă.

Sursa Zilei a scris despre „prioritățile” în investiții ale primarului Rareș Mănescu, care a alocat doar 31 de milioane de lei pentru reabilitarea blocurilor din Militari și Drumul Taberei, în timp ce spațiile verzi, modernizarea arhitecturală și peisagistică și plantarea de panseluțe sunt cap de lista în achizițiile primăriei.

De altfel, reabilitarea blocurilor din sectorul 6 a rămas doar una dintre promisiunile de campanie ale lui Rareș Mănescu, în condițiile în care sectorul este codaș la astfel de lucrări.

bloc vechifoto: Ștefan Florescu, facebook

În luna februarie a acestui an, în altă zonă din sector, pe strada Valea Argeșului, s-a desprins și a căzut o bucată mare din fațada unui bloc. Locatarilor din zonă li s-a spus că au fost incluși în programul de reabilitare de acum 6 ani, dar nicio lucrare nu a fost demarată între timp. Oamenii au fost ajutați de membrii Fundaţiei „Din Suflet, Pentru Suflet” care le-au acordat consultanță juridică.

Marilena Nedelcu