19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:41
No menu items!

Rareş Buglea, care a propus sterilizarea femeilor rome, amendat cu 8.000 de lei pentru discriminare

spot_img

rares buglea

CNCD l-a amendat miercuri cu 8.000 de lei pentru discriminare pe consilierul local în CL Alba-Iulia Rareş Buglea, care a postat pe contul său de Facebook un comentariu în care vorbea despre educaţia sexuală a membrilor etniei rome, dar şi despre sterilizarea femeilor de etnie romă.

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri că postarea lui Rareş Buglea, consilier local în CL Alba-Iulia şi fost preşedinte al TNL Alba, privind necesitatea sterilizării femeilor rome care nu au condiţii sociale pentru creşterea copilului, constituie discriminare şi l-a amendat cu 8.000 de lei.

Toţi membrii Colegiului director al CNCD au apreciat că fapta lui Buglea constituie discriminare, iar decizia privind amendarea a fost luată cu şapte voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

Colegiul CNCD a soluţionat petiţia ca urmare a declinării competenţei, prin rezoluţia din 14 ocombrie, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în care s-a dispus neînceperea urmării penale împotriva lui Rareş Buglea, întrucat nu se întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni.

Hotărârea motivată va fi comunicată părţilor şi poate fi contestată în instanţă.

La începutul lunii februarie, Rareş Buglea a postat pe contul său de Facebook un comentariu în care vorbea despre educaţia sexuală a membrilor etniei rome, dar şi despre sterilizarea femeilor rome.

A.V.