3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 16:30
No menu items!

Raportul privind România în cadrul MCV va fi prezentat până la sfârșitul anului

spot_img

Comisia Europeană (CE) intenţionează să-şi respecte poziţia din vara acestui an de a publica raportul privind România din cadrul Mecanismului de Verificare şi Cooperare (MCV) până la finalul acestui an, a declarat miercuri Olivier Bailly, purtător de cuvânt al CE. El a răspuns astfel unei întrebări legate de declaraţia anterioară a ministrului român al afacerilor europene, Leonard Orban, potrivit căruia documentul ar putea fi adoptat în ianuarie 2013.

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a afirmat luni că CE ar putea emite în ianuarie 2013 raportul suplimentar în cadrul MCV pe justiţie pentru România. ‘E prematur să discutăm despre acest raport. Din informaţiile ultime pe care le avem, raportul nu va veni decât undeva în luna ianuarie, deci până în luna ianuarie se pot întâmpla multe lucruri’, a arătat Orban.

‘Rămânem la ceea ce s-a spus în vară, că intenţionăm să prezentăm raportul înainte de sfârşitul anului. Nu am o dată precisă, în noiembrie sau decembrie. Asta rămâne poziţia noastră asupra raportului’, a spus Olivier Bailly.

CE a anunţat în luna iulie, când a fost dat publicităţii precedentul raport pe justiţie din cadrul MCV, că va prezenta un nou raport până la finalul anului.

Bailly a mai declarat că şi în cazul Bulgariei există oricând posibilitatea adoptării unui raport suplimentar, în afară de cel stabilit a fi publicat până la finalul anului viitor, dar a refuzat să avanseze vreun orizont de timp concret în acest sens.

Potrivit altui purtător de cuvânt al executivului UE, Mark Gray, data pentru publicarea raportului nu a fost încă stabilită.