2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:16
No menu items!

Raportul pe justitie privind MCV va fi adoptat după 15 ianuarie

spot_img

Raportul pe justitie privind MCV va fi adoptat după 15 ianuarie

Comisia Europeană va adopta Raportul pe justiţie din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare în a doua jumătate a lunii ianuarie. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Comisiei, Mark Gray.

“Raportul este programat sa fie adoptat de Comisie in a doua jumatate a lui ianuarie. Dupa cum stiti au fost alegeri in Romania si s-a considerat ca este mai potrivit sa se vina cu noul raport odata ce noua administratie va fi instalata”, a afirmat Mark Gray.

Intrebat daca va mai exista o misiune de evaluare inainte de publicarea raportului din cadrul MCV, purtatorul de cuvant al CE a precizat ca in prezent nu exista planuri pentru o astfel de deplasare.

Raportul pe justiție ar fi trebuit făcut la finele anului trecut, însă oficialii europeni au așteptat să se încheie scandalul politic din România și ca noul Guvern să se instaleze la Palatul Victoria.

Chiar președintele Traian Băsescu declarase că va fi un raport dezastruos din cauză că, în ultima vreme, Parlamentul a luat mai multe decizii contradictorii și s-a împotrivit arestării deputatului Ion Stan.

Cu prilejul adoptarii de catre Consiliul European a concluziilor privind raportul din cadrul MCV pentru Romania, se vor discuta si progresele realizate de Bulgaria, al carei raport ar urma sa fie adoptat pana la sfarsitul anului 2013 de catre CE. “In contextul concluziilor Consiliului privind raportul pentru Romania va exista posibilitatea de a discuta acest lucru si la acea data Comisia va informa oral Consiliul privind progresele din Bulgaria”, a mai afirmat Mark Gray.

O.D.