10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 12:32
No menu items!

Raport privind revocarea lui Mișu Negrițoiu din fruntea ASF, depus la Senat / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marți, că nu este necesar un nou raport al Comisiilor economice din Parlament referitor la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în contextul informaţiilor despre o eventuală naţionalizare a fondurilor private de pensii, deoarece ASF a luat “măsurile care se impuneau” în faţa unei acţiuni de “dezinformare gravă”.

Raportul făcut de Comisii (n.r. – în octombrie 2016) nu are nicio legătură cu incidentul care mie mi se pare într-adevăr foarte grav generat de compania de asigurări care funcţionează pe pilonul II de pensii faţă de care Autoritatea a luat, cel puţin aşa consider eu, măsurile care se impuneau în faţa unei acţiuni de dezinformare gravă cu efecte extrem de negative, nu numai asupra celor care sunt participanţi în pilonul II de pensii, dar cu reverberaţii foarte largi în toată zona economică. Nu au legătură una cu alta, deci trebuie tratate complet separat. Nu cred că trebuie un alt raport din moment ce autoritatea a luat măsurile cel puţin pe subiectul de care vorbeam, a luat măsurile care sunt prevăzute de regulamentul de funcţionare al ASF”, a afirmat Tăriceanu, marţi, după şedinţa Birourilor permanente reunite. 

Întrebat dacă revocarea preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, este necesară, Tăriceanu a precizat: “Nu am apucat să citesc rapoartele comisiilor în aşa fel să îmi pot forma o părere în legătură cu motivele care sunt invocate pentru solicitarea demiterii”. 

Conducerea Senatului discută marți solicitarea Comisiei economice de înscriere pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite ale Parlamentului a raportului asupra propunerii de revocare a lui Mișu Negrițoiu din funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, membru executiv al Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Raportul a fost întocmit în octombrie anul trecut de comisiile de specialitate ale Parlamentului, în urma unei analize asupra modului în care ASF a gestionat, la acel moment, criza de pe piața RCA.

Potrivit documentului citat de Agerpres, membrii comisiilor de specialitate au constatat că reputația lui Mișu Negrițoiu “este iremediabil afectată de imaginea nefavorabilă creată în piața de asigurări”.

Ședința Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului urmează să aibă loc marți de la ora 14.30.

R.D.