13.8 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 21:30

Raport MJ: Augustin Lazăr i-a arătat lui Iohannis, în dosarul de candidat, clasarea pe care i-a dat-o

spot_img

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a dezvăluit, în prezentarea raportului de evaluare a activității procurorului general, Augustin Lazăr, că președintele Klaus Iohannis știa de clasarea dosarelor deschise pe numele său pe când Lazăr era șeful Parchetului Curții de Apel Alba Iulia.

În prezentarea raportului de evaluare asupra activității lui Augustin Lazăr, ministrul justiției, Tudorel Toader, a precizat, marți, că, în dosarul de candidat al procurorului general, ajuns și pe masa președintelui Klaus Iohannis, se făcea referire și la un dosar clasat, chiar prin semnătura lui Lazăr, în care fusese cercetat fostul primar al Sibiului, oraș afla în raza de competență teritorială a Parchetului Curții de Apel Alba Iulia, condus la acea vreme de actualul procuror general, numit de Klaus Iohannis. 

„Președintele republicii nu a verificat, deși avea obligația, dosarul (de candidat – n.r.). Din documentele pe care le avem, nu putem trage concluzia cu certitudine de ce ministrul justiției (din 2016, respectiv Raluca Prună) a transmis propunerea fără să existe evaluarea”, a spus Toader. Mai mult, ministrul a subliniat că este de neînțeles „de ce președintele a semnat fără să verifice legalitatea numirii” și „nu credem că are vreo legătură cu unul din documentele din dosarul de candidatură, unde apare o rezoluție de clasare emisă de procurorul Lazăr față de președintele Romaniei, acum în funcție”.

Andrei Tudor