20.5 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 20:53
No menu items!

Raport MAI: Alexandra a vorbit de 5 ori cu dispecerii de la 112

spot_img

De cinci ori a vorbit Alexandra Măceșanu cu dispecerii de la 112 și de tot atâtea ori a spus că a fost răpită și violată, se arată în raportul MAI care a ajuns luni pe masa premierului. 

În documentul citat de stiripesurse.ro se prezintă detaliat cum s-au derulat toate cele cinci discuții telefonice dintre victimă și autorități. 

Filmul apelurilor telefonice între Alexandra Măceșanu și  112 arată astfel:

Primul apel a fost înregistrat la ora 11.05. Fata și-a spus numele întreg a spus că a fost răpită și violată, însă până la redirecționarea apelului către dispeceratul IPJ Olt, convorbirea s-a întrerupt.

Două minute mai târziu, la ora 11.07, apelul a fost restabilit de catre dispeceratul STS Olt, care a apelat pe numărul de pe care a sunat Alexandra, fiind vorba de o cartelă  pre-paid.

Potrivit documentului MAI,  convorbirea a fost preluată de către agent șef principal Florescu Vasilică Viorel, dispecer de serviciu 112 în cadrul IPJ Olt.

 Alexandra Măceșanu spune din nou că a fost răpită și violată.

Cu ocazia audierii înregistrării discuției telefonice între operatorul 112 ag. șef principal Florescu Vasilica Viorel și victimă, s-a constatat ca polițistul a avut o atitudine refractară fatță de această fără a da dovada de solicitudine și neimplicându-se în obținerea de date care să conducă la identificarea locației unde se afla persoana apelantă, respectiv, să o consilieze pe aceasta, ori să îi ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei până la sosirea echipajelor de poliție, se arată în raport.

La ora 11.12, Alexandra a revenit cu un nou apel la 112, de pe același număr de telefon, sesizând aceleași aspecte. Este momentul în care dispecerul IPJ Olt a redirecționat apelul către dispeceratul Poliției Municipiului Caracal, solicitând măsuri urgente.

La ora 11.13, Alexandra este apelată de agent șef principal Neagoe Florentin. Au purtat o discuție, timp în care minora a dat mai multe detalii legate de curtea imobilului în care se afla și a precizat că nu poate părăsi locația, întrucât în curte se afla un câine lup de care îi este teamă. A dat totodată o adresă găsită pe o carte de vizită, despre care ulterior s-a aflat că aparține unui inginer.

O patrulă terestră formată din doi agenți este trimisă spre locație, însă, aceștia s-au întors  la Politia Municipiului Caracal spunând că nu au găsit-o pe fată la adresa indicată.

La ora 11.29, apelanta a fost din nou sunata de pe telefonul agentului de politie Neagoe Florentin, ocazie cu care comisar Pistol Constantin a încercat să obțină informații legate de locația în care se afla.

În raport se arată că polițistul a încercat să o calmeze pe fata si i-a cerut să-i spună dacă știe unde se afla și ce vede în jurul ei. Fata a precizat că, în acea curte, se afla un brad, un nuc, o mașină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri, și mai mulți câini lupi dezlegați.

Șeful biroului i-a solicitat să-i comunice culoarea gardului și dacă poate să iasă din casă și din curte. Alexandra  a răspuns că gardul este din metal de culoare roșie și nu poate ieși din încăpere deoarece este legată și afară sunt câini lupi. 

Discuția s-a încheiat când pe fundal s-au auzit câinii lătrând, iar fata nu a mai apucat să spună decât că bărbatul s-a întors.