6 C
București
joi, 4 martie 2021 - 1:44

Raport FRA: 30% dintre românce spun că au fost afectate de violență fizică sau sexuală

violenta_in_familie

Un procent de 30% dintre românce spun că au fost afectate de violență fizică sau sexuală la un moment dat în viață după vârsta de 15 ani, rezultat care clasează țara noastră în media la nivel european, potrivit unui raport al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA).

Potrivit unui comunicat al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), studiul arată că cele mai multe femei care recunosc că sunt afectate de violență fizică și sexuală sunt în țări ca Finlanda, Danemarca și Letonia.Raportul FRA prezintă rezultatele celui mai cuprinzător studiu din lume realizat până în prezent cu privire la violența împotriva femeilor, arătând amploarea abuzurilor suferite de acestea acasă, la serviciu, în public și online.

“Pe lângă faptul că demonstrează prevalența violenței împotriva femeilor adulte, raportul detaliază și incidente de violență fizică și sexuală suferite de femei în copilărie. Ancheta arată că factorii de decizie trebuie să recunoască amploarea violenței împotriva femeilor și să se asigure că măsurile adoptate corespund și în practică, nu doar pe hârtie, nevoilor și drepturilor tuturor victimelor violenței împotriva femeilor”, potrivit comunicatului.

Raportul a fost realizat pe baza unor interviuri cu 42.000 de femei din 28 de state membre ale Uniunii Europene, câte 1.500 din fiecare stat.

A.V.