16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 16:59

RAPORT: Coreea de Nord ar deţine de două ori mai multe lansatoare de rachete decât crede Coreea de Sud

spot_img

RAPORT: Coreea de Nord ar deţine de două ori mai multe lansatoare de rachete decât crede Coreea de Sud

Coreea de Nord ar deţine circa 200 de lansatoare de rachete mobile, adică de două ori mai multe decât au estimat serviciile de informaţii de la Seul, dezvăluie un raport militar al autorităților sud-coreene, publicat vineri de agenţia de presă Yonhap.

Phenianul ar avea 50 de lansatoare de rachete cu rază medie de acţiune şi 150 de lansatoare de rachete cu rază scurtă, şi nu 94, aşa cum credea inițial Seulul, afirmă Korea Institute for Defense Analyses (KIDA).

Informația este confirmată și de Pentagon.

Raportul arată că regimul de la Phenian ”şi-a continuat programul de dotare cu rachete, în pofida dificultăţilor sale economice continue”, a declarat Kim Sung-kurl, cercetător în cadrul KIDA.”

Tokyo şi Seulul şi-au sporit măsurile de apărare antirachetă în timp ce armata americană a mobilizat două distrugătoare înarmate cu rachete şi radare puternice pentru a contracara o posibilă lansare.

Peninsula Coreeană a traversat una dintre cele mai grave crize din ultimii ani, declanşată de lansarea reuşită a unei rachete nord-coreene în decembrie şi de un al treilea test nuclear în februarie, faţă de care comunitatea internaţională a reacţionat cu noi sancţiuni, generând furia Phenianului.

C.I.