26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:31
No menu items!

Raport aproape la egalitate în Parlament, între Orban și Cîțu. Ce se poate întâmpla în cazul unei moțiuni

spot_img

Un număr aproape egal de circa 50 de semnatari, atât pentru pentru Ludovic Orban, cât și pentru Florin Cîțu din Parlament, raportat la numărul total de 134 deputați și senatori PNL. Astfel, în cazul unie moțiuni de cenzură, a unei învestiri sau a schimbării șefiei la Camera Deputaților, scorul ar putea fi extrem de strâns, au declarat surse politice.

Chiar dacă premierul Florin Cîțu are mai mulți susținători ca Ludovic Orban, în 36 de filiale, în Parlament situația este mai strânsă. Astfel, Cîțu nu ar reuși, acum, să obțină susținerea majoritară parlamentară în propriul partid. 

Moțiunea depusă vineri de premierul Florin Cîțu prin care a intrat oficial în cursa pentru șefia PNL este semnată de 34 de președinți de filială, 59 de deputați și senatori, 12 președinți de consilii județene din 17 pe care le deține PNL (alți doi fiind indeciși), au transmis surse politice din tabăra Cîțu pentru G4Media. Doar doi președinți de CJ îl susțin sigur pe Orban.

Surse politice din tabăra Orban au declarat însă că doar 51 de parlamentari ar fi de fapt, susținătorii lui Cîțu, nu 59 dintre cei 134 de senatori și deputați PNL.

Emanuel Stan