Raport ANRMAP: Deszăpezirile firmei Teldrum în Teleorman, mai scumpe decât în București

Un raport oficial ANRMAP, publicat de CNADNR săptămâna aceasta, arată că drumurile deszăpezite de firma Teldrum, în Teleorman, au costat mai mult ca cele din Capitală

Deszapezire

Tel Drum din Alexandria, firmă apropiată de vicepremierul Liviu Dragnea, a încasat peste 5.000 de euro pe kilometru de zăpadă curățată, pe drumurile naţionale administrate de Secția de Drumuri Naționale Alexandria. Drumurile naţionale la nivelul judeţului Teleorman însumează circa 390  km. SDN București Sud, chiar dacă administrează mai mulți kilometri ca SDN Alexandria, adică 450 km, a plătit puțin peste 3.500 de euro pentru fiecare kilometru de șosea deszăpezită.

Deszăpezirea a peste 800 km de drum național aflate în administrarea SDN București Nord și Sud a a fost mai ieftină ca în Teleorman. Secția de Drumuri Naționale București Sud administrează peste 455 km de drum național, iar deszăpezirea a costat aproximativ 7,3 milioane de lei. SDN București Nord administrează aproximativ 375 km de drum național, iar deszăpezirea a costat aproximativ 7,7 milioane de lei.

 surse din cadrul CNADNR

Astfel, firma unor apropiaţi ai lui Liviu Dragnea, Tel Drum, abonată mai ales în ultimii ani la contracte pe banii statului, a câștigat în 2013, zeci de milioane de euro din contracte cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri București și Consiliul Judeţean Teleorman.

Potrivit Raportului privind contractele de deszăpezire 2013-2015, finalizat la începutul acestei luni de Agenția Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, Tel Drum a câștigat contractul de deszăpezire a drumurilor naționale din administrarea Secției de Drumuri Naționale Alexandria, în valoare de aproximativ 19 milioane de lei.

Numai în acest an, patronii Tel Drum au facturat peste 6,1 milioane de lei pentru sare și transport deszăpezirea drumurilor naționale din Teleorman. Mai mult, încă 4 milioane de euro au fost decontați pentru lucrări de deszăpezire și plombări în județul Teleorman.

Ștefan Etveș

NICIUN COMENTARIU