32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 17:47
No menu items!

Rapid îi cere lui Copos, în instanță, 1,3 milioane de euro

spot_img

 Banii reprezintă transferurile jucătorilor Cristian Dulca şi Florin Bratu

  George Copos_SZ

FC Rapid l-a acţionat în instanţă pe fostul proprietar, George Copos, pentru recuperarea unui prejudiciu de 1,3 milioane de dolari din Dosarul Transferurilor.

Clubul nu s-a constituit parte civilă în Dosarul Transferurilor deoarece, la momentul începerii procesului, FC Rapid se afla în proprietatea lui George Copos. Acum însă, gruparea al cărui acţionar majoritar este Adrian Zamfir, se află în insolvenţă, iar conform procedurilor legale în vigoare este obligată să încerce recuparea tuturor sumelor datorate, informează Mediafax.

În procesul aflat pe rol la Secţia a VI-a Civilă a Tribunalului Bucureşti, avocaţii lui George Copos, care execută o pedeapsă de la 3 ani şi 8 luni la Penitenciarul Rahova, au depus o întâmpinare, iar instanţa urmează să stabilească un prim termen de judecată.

„Curtea de Apel Bucureşti, în hotărârea din Dosarul Transferurilor, afirmă că Rapid a fost prejudiciat cu 1,3 milioane de dolari de către George Copos în urma transferurilor jucătorilor Cristian Dulca şi Florin Bratu. Hotărârea penală nu face o distincţie între SC FC Rapid SA, actuala societate care administrează clubul, şi AFC Rapid, asociaţia care administra gruparea la momentul realizării celor două transferuri. Instanţa este singura în măsură să stabilească dacă actuala societate are de recuperat prejudiciul respectiv sau nu”, au precizat, pentru Mediafax, surse din cadrul grupării giuleștene.

Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, George Copos, condamnat în Dosarul Transferurilor, îşi execută pedeapsa în regim închis la Penitenciarul Rahova. Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, în 4 martie, pe George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare.

Andrei Tudor