10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 6:11
No menu items!

Rapid a câștigat apelul la TAS și va juca din nou în Liga I

spot_img

Viitorul campionat de fotbal, care va începe la sfârșitul lunii iulie, va alinia la start echipa din cartierul Giulești

stadion-Giulesti-Rapid

Clubul de fotbal Rapid București a câștigat apelul făcut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne (Elveția) și va juca în Liga I în sezonul 2014-2015, a anunțat Liga Profesionistă de Fotbal pe pagina sa de Facebook.

”Rapid a câștigat la TAS licența pentru Liga 1 si va face parte dintre cele 18 competitoare ale Campionatului Național Liga 1 – sezonul 2014/2015. Liga Profesionistă de Fotbal este bucuroasă de acest fapt, fiind convinsă că valoarea campionatului va crește odată cu această revenire a unui club de tradiție pe prima scenă a fotbalului românesc”, a comunicat LPF.

Rapid este în insolvență și a ocupat locul al doilea în Seria I a Ligii a II-a, dar nu a primit licența pentru Liga I de la forurile interne. TAS este ultima instanță pe astfel de spețe, iar deciziile sunt aplicabile imediat.

Publicația gsp.ro relatează că dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii 1, a fost respinsă pe 17 mai de Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere, decizia fiind definitivă şi executorie pe plan naţional.
Anterior, pe 10 mai, instanţa de fond a Administraţiei de licenţiere din cadrul FRF respinsese dosarul FC Rapid din cauza datoriilor în valoare de 900.000 de euro către foştii jucători Julio Cesar şi Daniel Paulista.

S.Z.