4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 17:20
No menu items!

Ramona Mănescu: GFR primeşte banii înapoi. Noul calendar la CFR Marfă va fi discutat cu FMI şi CE

spot_img

Ramona_Manescu_VP_ALDE

Contul escrow de 20 de milioane de euro al GFR a fost deblocat, companiei urmând să-i fie returnată şi garanţia de 10 milioane de euro aferentă licitaţiei pentru CFR Marfă, a anunțat marți ministrul transporturilor, Ramona Mănescu. Ea a adăugat că noul calendar al privatizării va fi discutat cu Fondul Monetar Internațional (FMI) şi Comisia Europeană (CE).

“CFR Marfă, după cum bine ştiţi, îşi continuă procedura de privatizare. Zilele acestea avem întâlniri cu partenerii de la FMI şi CE şi vom discuta calendarul. (…) Săptămâna aceasta, începând de mâine, ne vom întâlni şi vom discuta punct cu punct acest calendar, astfel încât la sfârşitul săptămânii, în şedinţa de Guvern, să pot prezenta calendarul în principiu agreat”, a declarat Mănescu, la o conferinţă pe tema transporturilor organizată de ambasada Marii Britanii.

Ministrul transporturilor a precizat că GFR, companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, va primi înapoi garanţia de 10 milioane de euro, aşa cum au indicat consultanţii CFR Marfă. Totodată, companiei GFR i-a fost deblocat contul escrow în care a depus 20 de milioane de euro ca avans pentru acţiunile CFR.

Secretarul de stat Cristian Ghibu nu va conduce şi următoarea procedură de privatizare a CFR Marfă, a mai spus Ramona Mănescu, răspunzând unei întrebări.

Alexandru Maghiar