13.8 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 5:48

Ramona Bruynseels, scrisoare către premierul Bulgariei: Românii nu merită să fie jigniţi

spot_img

Românii sunt apăraţi de Ramona Ioana Bruynseels, candidatul umaniştilor la prezidenţiale. După ce premierul bulgariei a jignit turiştii români şi i-a acuzat că au răspândit gunoaie şi că au adus pesta porcină în ţară, Ramona Ioana Bruynseels i-a trimis o scrisoare deschisă prin care îi solicită să-şi retragă afirmaţiile şi să îşi ceară scuze.

Domnule prim-ministru,

Am citit cu surprindere și tristețe afirmațiile pe care le-ați făcut la adresa turiștilor români care vin în Bulgaria. Sunt tristă că astfel de caracterizări nedrepte vin de la prim-ministrul unei țări vecine, cu care am împărțit și bune și rele de-a lungul istoriei, o țară apreciată de români, dovadă fiind chiar vacanțele pe care și le petrec în țara dumneavoastră.

Domnule prim-ministru, vă asigur că românii știu să se comporte! Și România, și Bulgaria se află înainte de alegeri: noi, prezidențiale, dumneavoastră, locale. Ar fi nedrept pentru turiștii români să fie folosiți drept scuză în campanii electorale. Sunt convinsă că și dumneavoastră ați fi luat atitudine, dacă cineva ar fi folosit astfel de expresii la adresa turiștilor bulgari.

De aceea, domnule premier, am ținut să vă adresez această scrisoare, având în vedere că niciun oficial român nu a luat atitudine.
Cu considerație,

Ramona Ioana Bruynseels, candidat la Președinția României” – este mesajul transmis de Ramona Ioana Bruynseels premierului bulgar.

În plus, într-o postare pe Facebook, Bruynseels i-a criticat pe președintele Klaus Iohannis și pe premierul Viorica Dăncilă pentru lipsa de reacție. 

Domnule Președinte Klaus Iohannis, doamna Premier Viorica Dăncilă! Am așteptat timp de 3 zile să luați personal atitudine față de jignirile aduse turiștilor români, făcute de prim-ministrul bulgar, Boyko Borissov.

Domnule Președinte, nu ați făcut nimic! Sunteți președintele românilor și nu ați considerat că trebuie să le luați apărarea! O greșeală, din punctul meu de vedere mai ales acum, când le cereți românilor votul pentru un al doilea mandat.

Doamna Dăncilă, mă așteptam să îi răspundeți domnului Borissov, de la premier la premier! Ar fi fost corect să aveți curajul să îi răspundeți omologului bulgar, nu să pasați răspunderea Ministerului de Externe. Mă așteptam să reacționați ca un premier în funcție și candidat la președinție, care să fie responsabil și capabil să apere demnitatea românilor.

Sunt surprinsă și mi se pare incredibil ca reacția Ministerului de Externe să se rezume la o simplă postare pe Facebook, și să nu i se acorde importanța unui comunicat oficial, publicat pe site-ul Ministerului.

Cred că amândoi ați pierdut din vedere că reprezentați la cel mai înalt nivel România.

Știți care este ironia? Că în locul dumneavoastră, domnul Borissov a fost criticat de președintele Partidului Socialist Bulgar, Kornelia Ninova, care a condamnat referirile acestuia la turiștii care vin în Bulgaria.“, a scris Ramona Ioana Bruynseels pe Facebook. 

R.D.