9.3 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 12:39

Raluca Turcan își cere scuze că nu a purtat mască de protecție: “Am cerut să fiu amendată”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că a cerut să fie amndată pentru că nu a purtat mască de protecție și nu a respectat restricțiile privind pandemia. Ea a fost suprinsă fără mască, după ce a participat la o acțiune de împădurire alături de câțiva oficiali din Sibiu. 

“Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție, pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare. Înțeleg criticile și mi le asum, dar trebuie să explic și manipulările care au apărut mai ales în mediul on-line: într-un mod tipic lor, cei de la PSD au suprapus imagini de la acțiunea de împădurire cu fotografii mai vechi, cum este fotografia în care apar la masă alături de echipa mea din Sibiu, asta arată și direcția vădit manipulatoare a acestei situații.

Este important să respectăm toți regulile, este important să rămânem prudenți și să ne protejăm sănătatea noastră și pe a celor din jurul nostru. Înțeleg că oamenii au obosit cu toții, dar trebuie să rămânem prudenți și să accelerăm vaccinarea. Putem fi mai bine în scurt timp”, a scris Raluca Turcan pe pagina de Facebook.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și alți liberali au participat, sâmbătă, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu. Raluca Turcan și Daniela Câmpean apar într-o poză în remorca unei mașini de teren, în care sunt înghesuite nu mai puțin de opt persoane, între care și un minor, toți fără mască de protecție.

Potrivit publicației Turnul Sfatului, unul dintre participanții la acțiune a fost internat, luni, la Spitalul Județean din Sibiu, fiind infectat cu COVID-19. Este vorba despre administratorul județului Sibiu, Adrian Bibu, care le-a declarat jurnaliștilor sibieni că va fi ținut sub monitorizare timp de șapte zile, având în vedere rezultatul analizelor făcute la plămâni.