13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 17:06
No menu items!

Raluca Turcan îl contrazice pe Rareș Bogdan: Alegerile se pot organiza

spot_img

Vicepremierul Raluca Turcan îl contrazice pe șeful său de partid, prim-vicepreședintele Rareș Bogdan. Ea susține că alegerile locale de pe 27 septembrie pot fi organizate în bune condiţii, în ciuda crizei sanitare care afectează România.

Turcan a precizat că „Guvernul îşi doreşte organizarea alegerilor”, acuzând PSD de „discurs duplicitar” atunci când vorbeşte de scrutinul din septembrie.

„Alegerile pot fi organizate în bune condiţii. Cine spune că nu pot fi organizate în bune condiţii, nu s-a uitat cum a fost organizat examenul de Bacalaureat sau Evaluarea Naţională. Dumneavoastră ştiţi ce a fost acolo? A fost o muncă de sisif, dar s-a desfăşurat totul în condiţii foarte, foarte bune. Aşa cum strigau de nu mai puteau că nu o să poată fi ţinute evaluările naţionale, guvernul acesta a demonstrat că poate să organizeze aceste evaluări în bune condiţii. La fel putem să organizăm şi alegerile, doar că cerem PSD-ului să iasă din duplicitatea discursului şi să spună: vor sau nu vor alegeri?”, a afirmat Turcan.

Vicepremierul a menţionat că Guvernul, împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, ar urma să adopte un set de măsuri de protecţie a alegătorilor în ziua votului.

Săptămâna trecută, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au cerut amânarea alegerilor locale, în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări cu coronavirus, în vreme ce PSD a anunțat că susține organizarea scrutinului pe 27 septembrie, cum a fost stabilit. Cei de la USR au solicitat vot vreme de două zile, sâmbătă 26 și duminică 27 septembrie.

Acum câteva zile, într-o intervenție la Digi24, Rareș Bogdan n-a respins argumentele USR, însă a adăugat că se îndoiește că se va ajunge la alegeri, dată fiind situația actuală a epidemiei. „Mă uit la cifre. Lucrurile nu sunt deloc de neglijat (…) Mă îndoiesc profund că vom mai avea alegeri în septembrie”, a comentat Rareș Bogdan, apreciind că situația pe care o vedem acum pe litoral este de netolerat.