6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:57
No menu items!

Raluca Prună este deranjată de întrebările jurnaliștilor, nu de revoltele din penitenciare

spot_img

Situația fără precedent din penitenciare, unde valul de revolte se extinde la multe unități, nu îl deranjează pe ministrul justiției, Raluca Prună, mai mult decât întrebările jurnaliștilor.

Ministrul justiției, Raluca Prună, a avut o reacție considerată scandaloasă de către unii când a fost întrebată despre revoltele violente din pușcăriile din România. Prună s-a arătat deranjată de întrebarea jurnaliștilor pe această temă, în condițiile în care sute de condamnați au dat foc la celule, refuză hrana și s-au urcat pe acoperișurile penitenciarelor.

Cred că etica vă obliga să nu îmi puneți această întrebare. Când vom avea ceva de comunicat, ceva util, vă vom comunica

Raluca Prună

La începutul lunii martie, Raluca Prună declara că România ar putea fi obligată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, printr-o decizie pilot, să plătească aproximativ 80 de milioane de euro pe an amenzi din cauza condițiilor în care stau deținuții. Ea a explicat că România pierde procese pe bandă rulantă la CEDO privind condiţiile de detenţie. Numai în anul 2015 a fost obligată să plătească 460.000 de euro, în urma plângerilor soluţionate de CEDO.

Valeriu Motoc