24.2 C
București
vineri, 12 august 2022 - 0:25
No menu items!

Raliul Sibiului din februarie a fost anulat. Se caută o altă dată în calendarul Campionatului European

spot_img

raliulsibiului.ro

Raliul Sibiului, etapă din Campionatul European de Raliuri, a fost anulat din motive de forță majoră, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

”Raliul Sibiului nu se va desfășura în perioada 27 februarie–1 martie, așa cum era programat, din motive de forță majoră: a condițiilor meteo dificile și din motive de asigurare a securității participanților. În urma analizării traseului în condiții de iarnă (…), promotorul Campionatului European de Raliuri Eurosport Events a fost de acord cu anularea etapei de iarnă. Acum, toate eforturile sunt concentrate pentru a păstra România în Campionatul European de Raliuri, la o altă dată și într-un alt format, cu păstrarea probei speciale de pe Transfăgărașan în program”, se afirmă în comunicatul citat.

Cu un procent de 75% din probele speciale la o altitudine de 1.600 metri și cu o probă specială de pe Transfagarasan la o altittudine de 2.400 metri, organizatorul raliului a considerat ca siguranța participanților, a oficialilor și a spectatorilor este în pericol dacă raliul se va desfășura în formatul propus.

Promotorul local a propus un format alternativ, un traseu exclusiv pe asfalt cu o lungime de 220 kilometri – incluzând speciala pe Transfăgărașan, pentru perioada 9-11 octombrie 2014.

În urma acestei propuneri, Eurosport Events va analiza noul format și va decide dacă va înainta noua propunere comisiei de raliuri din cadrul FIA, care se va întâlni pe data de 12 martie, se mai arată în document.

Vlad Bârleanu