1.3 C
București
joi, 30 martie 2023 - 2:43
No menu items!

Raiffeisen își dă angajații pe mâna Procuraturii

spot_img

Raiffeisen Bank a depus vineri la DIICOT o plângere penală în legătură cu unele operațiuni frauduloase descoperite după un control intern la agenția băncii din Sighetu Marmației. Conform datelor preliminare ale Departamentului Anti-fraudă al băncii, directorul agenției și alți angajați au fost complici într-o serie de fapte incriminate de legea penală ca delapidare, fals si uz de fals sau au fost complici la aceste fapte.

În urma controlului, comisia disciplinară a hotărât desfacerea contractelor de muncă ale angajaților implicați, pentru încălcarea normelor și procedurilor interne, precum și pentru încălcarea codului de conduită al angajaților Raiffeisen Bank, transmit oficialii băncii.

Banca a pus la dispoziția procurorilor DIICOT informațiile și documentele rezultate în urma anchetei interne, și promite și pe viitor să sprijine organele de cercetare penală.

În ultimii patru ani, Raiffeisen Bank a sesizat organele de cercetare penală într-un număr de 119 cazuri de fraudă internă și externă și un număr de 182 de tentative de fraudă. De asemenea, în șapte cazuri, banca a acordat sprijin organelor de poliție pentru organizarea de acțiuni de surprindere în flagrant.