13.9 C
București
marți, 11 mai 2021 - 1:16

Raiffeisen Bank International se pregătește pentru o tăiere masivă a costurilor

Raiffeisen Bank International se pregătește pentru o tăiere masivă a costurilor

Raiffeisen Bank International este nevoită să reducă masiv costurile de operare, în condițiile în care oportunități de extindere în statele din Europa Centrală și de Est nu prea mai există, a declarat noul director general al instituției de credit, Karl Sevelda, citat de Reuters.

”Din păcate, economia în Estul Europei nu arată atât de bine, nici recuperarea nu are loc atât de rapid cum ne-am așteptat inițial”, a declarat Sevelda. Într-un alt interviu acordat celor de la Kurier, acesta a subliniat că banca nu are în plan ieșirea din regiune, adăugând că în Rusia, Polonia, Slovacia, Cehia, România și Austria banca vrea să se extindă în continuare, în special în business-ul cu clienți privați.

Steven van Groningen, președinte și CEO al Raiffeisen Bank România, declara la finalul lunii martie a acestui an că banca din România va continua să se dezvolte și să-și eficientizeze activitățile, în timp ce se va concentra asupra unui control atent al costurilor.

”Am reușit să creștem și să obținem profit în cursul unui an extrem de dificil și plin de incertitudini, printr-un management al lichidității și printr-un control strict al costurilor și riscurilor (…) În 2011, vom continua să ne dezvoltăm, să ne eficientizăm activitățile și ne vom concentra asupra unui control atent al costurilor”, a spus van Groningen.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, spunea în urmă cu câteva zile că instituțiile de credit ar trebui să își restructureze personalul, în sensul reorganizării propriilor departamente.

“S-a terminat perioada de bum, când băncile aveau nevoie de vânzători de credite. Băncile trebuie să fie parteneri ai companiilor cărora le dau credite, să-și întărească foarte mult compartimentele de analiză și să susțină afacerile pe care le finanțează. Băncile trebuie să-și lărgească departamentele de analiză cu filozofi și sociologi, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pieței”, a declarat Adrian Vasilescu.

Cosmina Croitoru