3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 8:40

Rafila: Valul al doilea al pandemiei în Europa, mai virulent și mai puțin mortal

spot_img

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus miercuri seară la Digi24 că e un semn bun că scade media de vârstă a persoanelor infectate cu COVID-19 dar că pentru lunile următoarele toate estimările merg spre o creștere a numărului de cazuri. Veste bună vine însă din restul Europei, unde mrotalitatea a scăzut, în ciuda numărului tot mai ridicat de infectări.

„E un lucru bun ca scade media de varsta a celor infectati. Inseamna ca s-au luat masurile de protejaare a celor din grupurile vulnerabile, a varstnicilor”, a spus Rafila.

„In UE a scazut foarte mult mortalitatea, sectiile de ATI nu mai sunt umplute pana la refuz desi numarul de cazuri in Franta de exemplu e mai mare decat in primavara. Dar in octombrie, noiembrie, decembrie OMS se asteapta la o crestere a numarului de cazuri in toata regiunea europeană. Se intampla datorita turismului, mobilitatii si a activitatii umane in general. Va creste numarul de cazuri in toate regiunile OMS din Europa”, a declarat Alexandru Rafila.